Μικρές Αποδράσεις

Κοντινές εξορμήσεις για να γνωρίσετε τις ομορφιές και της ευρύτερης περιοχής.

Πρώτη διαδρομή που προτείνουμε είναι μια μονοήμερη εκδρομή στους Παξούς με καραβάκι.
Τα καραβάκια αναχωρούν καθημερινά γύρω στις 10:00 π.μ και επιστρέφουν περίπου στις 17:30 μ.μ. Το ταξίδι διαρκεί περίπου μια ώρα.

Ο ποταμός Αχέροντας είναι επίσης ένα μέρος που αξίζει να γνωρίσει κανείς. Οι πηγές του βρίσκονται στο χωριό Γλυκή (περίπου 30 λεπτά απο την Πάργα με το αυτοκίνητο) και οι εκβολές του στο χωριό Αμμουδιά. Επίσης στις εκβολές, μπορείτε να πάτε με βάρκα από το λιμάνι της Πάργας με καθημερινές αναχωρήσεις. Κολύμπι, rafting, πεζοπορία και εξερεύνηση δίπλα στο μαγευτικό ποτάμι για τους δραστήριους, φαγητό και καφές για όσους προτιμούν να χαλαρώσουν.

Εκτός από την παραλία Λύχνος που βρίσκεται μόλις 800 μέτρα από το συγκρότημα μας, μπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία του Βάλτου (απόσταση 2 χλμ με το αυτοκίνητο). Προτιμήστε την μετάβαση με κάποιο καραβάκι από το λιμάνι της Πάργας επιλέγοντας ανάμεσα στα πυκνά δρομολόγια (διάρκειας15 λεπτών). Η Πέρδικα και τα Σύβοτα σε απόσταση 17 και 25 χλμ αντίστοιχα σας προσφέρουν  εναλλακτικες λύσεις για  κολύμπι σε ονομαστές παραλίες όπως το Καραβοστάσι, η Αγία Παρασκευή και το Σαρακήνικο.

Τέλος, η Λευκάδα βρίσκεται σε απόσταση 80 χλμ και το ταξίδι διαρκεί περίπου μία ώρα. Κατά τη διαδρομή περνάτε από την υποθαλλάσια σήραγγα Πρέβεζας – Ακτίου και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε  φέρυ μποτ.